Kendermagolaj rendeléseKendermagolaj

Bőr- és Hajápolás

(0/0)

A kendermagolajat a Cannabis sativa növény terméséből vonják ki, mi tulajdonképpen nem más, mint a kannabisz vagy a marihuána. A legtöbb ember ezt a növény narkotikumként ismeri, de tudni kell, hogy a kendernek terápiás előnyei vannak, sőt a kendermagolaj tartalmaz igen hasznos esszenciális zsírsavakat is. A kutatók szerint a kendermagolaj megakadályozza, hogy a bőr elveszítse nedvességtartalmát, így segít megelőzni annak korai öregedését, illetve hatékonyan tartja fenn a szervezet folyadékegyensúlyát is. A kendermagolaj ezenfelül hasznos lehet bizonyos bőrbetegségek kezelésében is, például az ekcémát, az aknét és a pikkelysömört is kezelhetjük vele.

egeszseg-bor-haj

Esszenciális zsírsavak

A kendermagolaj omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz nagy mennyiségben. Az esszenciális zsírsavak nagymértékben szükségesek az egészséges bőrsejtek termelődéséhez, illetve a bőr egészségének fenntartásához is. Sok nyugati étrend az omega-6 és az omega-3 zsírsavak helytelen arányát tartalmazza, azonban a kendermagolaj képes ezt az egyensúlyt helyreállítani, mindamellett igen jó tápanyagforrás is. A kendermagolaj éppen ezért képes javítani a kritikus bőrszárazságot is, ami egy ekcéma vagy egy bőrgyulladás következményeként jelentkezhet.

Gamma-linolénsav

Kendermagolaj gazdag gamma-linolénsavban is (GLA). Ez egy másik típusú omega-6 zsírsav, ami szintén igen jó hatással van a bőrre, mivel gyulladásgátlóként működik. A GLA persze talán jobban ismert, mint a ligetszépe olaj vagy borágó olaj fő összetevőjeként, de a kendermagolajban is nagy mennyiségben találkozhatunk vele.

Bőrgyulladás

Egy finn tanulmány szerint a kendermagolaj segít enyhíteni a dermatitist, illetve az ezzel kapcsolatos bőrgyulladást is, amit szintén az omega-3 omega-6 zsírsavak egészséges egyensúlyának köszönhetünk. A tanulmányt 2005-ben publikálták és ebben leírták, hogy a kendermagolaj csökkenti a bőr kiszáradását és viszketését is a dermatisitben szenvedők körében.

A kendermagolaj mint hajápolási termék képes hidratálni a száraz fejbőrt és a hajat, miközben segít helyreállítani a szőrtüszőket is, aminek köszönhetően a hajunk meg is erősödik. A kendermagolajat megvásárolhatjuk tiszta formában, illetve sok szépségápolási temrékben is találkozhtunk vele, például a samponokban vagy balzsamokban.

Hogyan használjam a kendermagolajat a hajam ápolására?

1 Nedvesítsük be a hajunkat alaposan hideg vagy meleg vízzel. Öntsünk a tenyerünkbe bőségesen szerves kendermagolajat vagy az azt tartalmazó sampont, majd finoman masszírozzuk be a hajat és a fejbőrt, amíg az anyag habot képez. Öblítsük le teljesen a hajunkat, amíg a kimosott víz nem les tiszta.

2 Masszírozzunk be bőséges mennyiségű kendermagolajat a hajba és a fejbőrbe és használjuk kondicionálóként. Hagyjuk a hajunkon a kondicionálót legalább 3-5 percig, majd öblítsük le a hajunkat, amíg az összes kendermagolajat ki nem mostuk belőle.

3 Használjunk egy száraz törölközőt, hogy felitassuk a hajunkról a feleslegesen nedvességet, majd használjuk a kendermagolajat hajpakolásként. Bőségesen masszírozzuk be újra a fejbőrbe, majd csavarjuk be a hajunkat törölközővel, mert így a kendermagolaj mélyen felszívódik a hajszálakba, ott megtartja a nedvességet és védi a hajat a különféle hajformázó termékek káros hatásaitól.

4 A haj szárításához használjunk alacsony fokon működő hajszárítót vagy várjuk meg, amíg a levegőn megszárad a hajunk.

5 Ha szükséges, akkor a kendermagolajjal a kívánt formára igazíthatjuk a hajunkat, épp úgy, mint egy zselével.

Naponta lehet használni a kendermagolajt a hajápolásban, mivel igen gyengéd a hajhoz és a bőrhöz is.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).