Kendermagolaj rendelése

Kendermagolaj a gyógyászat

A Medical College of Virginia 1974-ben fedezte fel a Cannabis gyógyító tulajdonságait. Ma, a kendermagolajat, e növény koncentrátumát általánosan elfogadják, mint a rák kezelésének egy alternatív módját. De mégis, milyen típusú rákok esetében és miért lehet hatékony a kendermagolaj?

A kendermagolaj a gyógyászatban

A kendermagolaj 5 %-ban tartalmaz tiszta gamma-linolénsavat (GLA), amelyet a különféle ráktípusok kezelésében is nagy hatékonysággal lehet alkalmazni. Ezenfelül a kendermagolajban a fitoszterolok, a különféle szteroid alkoholok is megtalálhatóak, amelyek védelmet nyújtanak a vastagbél-, a mell- és a prosztatarákkal szemben. Az International Medical Association Veritas jelenleg a kendermagolajat a legjobb daganatellenes szerek közé sorolja.

kender

Tetrahidrokannabinol (THC)

Az American College of Physicians (ACP) egyetért azzal, hogy a THC hidegen sajtolt formái (ez a fő pszichoaktív vegyülete a cannabisnak) kötődnek bizonyos sejtfelszíni receptorokhoz, kiváltva egy olyan jelátviteli utat, amely végül megöli a rákos sejteket.

Cannabidiols (CBD)

A Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics szerint a CBD is egy olyan pszichoaktív szer a kendermagolajban, aminek szintén igen jelentős a tumorellenes aktivitása in vitro és in vino egyaránt, ami arra utal, hogy a CBD-t is lehet használni mint egy antineoplasztikus (tumor megelőzését szolgáló) anyagot.

A marihuána, a tiltott orvosság

Lester Grispoon, a Harvard Medical School pszicológusa szerint a marihuána csillapítja a fájdalmat, hasonlóan a morfiumhoz, éppen eért segíthet megkönnyíteni az olyan súlyos betegségek átvészelését, mint a sclerosis multiplex, a cukorbetegség és a rák.

Agydaganat

A Nature Medicine 2002 márciusi számában arról számolt be, hogy Dr. Manuel Guzman sikeresen megsemmisítette a gyógyíthatatlan agyrákos daganatokat a patkányokban azzal, hogy őket THC-val fecskendezte be.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!