Szívnek-Léleknek

A kendermagról már biztosan hallottunk, hiszen a kendert leginkább a marihuána alapanyagaként ismerjük. Erről érdemes elfeledkezni, hiszen a kender valójában egy másik Cannabis faj és nagyon kevés THC-t (a marihuána hatóanyaga) tartalmaz. A kendermag ráadásul teli van egészséges zsírokkal, fehérjékkel és olyan alapvető tápanyagokkal, amelynek köszönhetően fogyasztása számos előnnyel jár, illetve, ami miatt jól beilleszthető egy egészséges diétába.

szív-lelek

Jó a szívnek és a léleknek

Ha az omega-3 zsírsavak vegetáriánus forrását keressük, akkor a kendermag jó választás lehet. A benne található omega-3 zsírsavak segítenek csökkenteni a gyulladásokat, illetve a szívbetegségek kockázatát is minimalizálják. Ezenfelül a kendermagolaj alacsonyabb koleszterinszintet és vérnyomást eredményez. Azt is tudni kell, hogy az omega-3 zsírsavak koncentrált mennyiségben vannak jelen az agyban és fontos szerepet játszanak a memória és a megismerés megfelelő működésében, így a kendermagolaj részt vesz az agyi működések fokozásában, illetve egészséges szinten tartásában is.

Fehérjék

A kendermagolaj, ahogy erről már írtunk is, tartalmazza az összes esszenciális zsírsavat, ami miatt éppen olyan teljes fehérjeforrás, mint a csirke, a hal vagy a marha. Három evőkanál kendermag segítségével már 10 gramm igen magas minőségű fehérjéhez jutottunk hozzá. A kendermag tehát egy egészséges fehérjeforrás, amit érdemes napi szinten fogyasztani.

Ásványi anyagok

A kendermagolaj értékes forrása számos fontos ásványi anyagnak is, beleértve a magnéziumot, a foszfort, a vasat és a cinket. Három evőkanál kendermag megfelel a napi ajánlott magnéziummennyiség 50 %-ának, a napi ajánlott foszfor mennyiség 25 %-ának, illetve a napi ajánlott vas 15 %-ának. A magnézium és a foszfor fontos a csontok egészségéhez, a vas segít az oxigénszállításban, míg a cink az immunrendszert támogatja.

Pödör Kendermag olajBIO 100ml

Pödör Kendermag olaj BIO 100ml

A 100% természetes olaj, az egyik legősibb kultúrnövény magvából készül, alapos tisztítást és válogatást követően hagyományos kézimunkával, hidegen sajtolva.

Ár: 2260 Ft
Megnézem

Solio Hidegen SajtoltKendermagolaj 200ml

-10% Solio Hidegen Sajtolt Kendermagolaj 200ml

Magas esszenciális zsírsavtartalma miatt a gyógyszeriparban és az egészséges táplálkozásban egyaránt fontos szerepe van.

Ár: 1795 Ft
1995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!